Kekik Turşusu
Kekik Turşusu, Kış aylarında ana yemeğin yanında sunacağınız bu lezzet oldukça güzel olup ağızlarda farklı bir tat oluşturmaktadır. Yapılışı oldukça kolay olan bu lezzet kış aylarında dağ kekiği tadını ağzınızda oluşturacaktır. Sağlık açısında oldukça faydalı olan kekik turşusunun yapılışı oldukça basittir. Mevsiminde toplanan kekiklerin sarımsak, zeytinyağı ve sirkenin birleşmesiyle yapılan hoş bir lezzettir.
Bugün sizlerle kekik turşusu yapılışın paylaşacağım.
Kekik Turşusu Malzemeleri- 1 demet dağ kekiği,
- 1 adet limon,
- 1 çay bardağı zeytinyağı,
- 2 diş sarımsak
- Yarım çay bardağı sirke,
- Pul biber,
- Tuz,
Kek Turşusu Nasıl Yapılır?
Öncelikle kekik turşusu iyice suyla durulanır. Akabinde yıkanan dağ kekikleri köklerinden koparılır ve üzerine bir adet limon, yukarıda belirtilen ölçülerde zeytinyağı, sirke ve bir çay kaşığı pul biber ile harmanlanır. Bu harmanlamanın ardından dağ kekiği 10 dakika kadar dinlendirilir. Akabinde yarım çay bardağı sirke ve tuzla harmanlandıktan sonra bir kavanoz içerisine konularak üzerine kavanozu dolduracak düzeyde sirke ve limon karışımı su eklenir. Kapak kapatılmadan önce üzerine 2 diş bütün soyulmuş sarımsak konularak. Kapağı sıkıca kapatılır ve yaklaşık olarak 1-2 ay kadar kavanoz içerisinde buzdolabının alt gözünde bekletilir. Kekik turşusu olunca bu defa ayrı bir kap içerisine azar azar konularak tüketilir.
20.01.2024 12:13:37
Kekik Turşusu ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|