{ "title": "Kuru Kekik", "image": "https://www.kekik.gen.tr/images/kuru-kekik.jpg", "date": "20.01.2024 00:46:37", "author": "Zeynep Güneş", "article": [ { "article": "Kuru kekik, Kekik, kurak ve genelde taşı bol olan yerlerde yetişen bir bitkidir. Sap kısmı serttir. Yaprak kısımları küçük olan kekik beyaz, pembe, kırmızı renkte çiçek açar. Çiçekleri baharat olarak kullanılır. Kokulu olan kekik bitkisinin birçok çeşidi vardır. Sağlık açısından önemli besin değerlerine sahiptir. Kekik bitkisi genelde kurutularak kullanılır. Haziran ve ekim ayı aralıklarında toplanıp kurutularak tüketilir. Kuru kekik genelde mutfaklarda sebze ve tavuk yemeklerinde kullanılır. Çorbalar için vazgeçilmez bir baharattır. Kekikler mevsimi geldiğinde toplanır ve güneşte kurutulur. Güneşte kurutulan kekikler havanlarda ezilerek kuru kekik elde edilir. Kuru kekik hem yemekler için hem de sağlık için oldukça faydalı bir baharattır.

Kuru kekiğin faydaları nelerdir?
" } ] }