{ "title": "Kekik Çayının Faydaları", "image": "https://www.kekik.gen.tr/images/kekik-cayinin-faydalari.jpg", "date": "21.01.2024 14:45:29", "author": "nagihan", "article": [ { "article": "Kekik Çayının Faydaları, Kekik uzun yıllardan beri hem sağlık hem de kokusu için kullanılan bir bitkidir. Kaynaklara göre ilk olarak güzel kokusu için Antik Yunan da kullanılmıştır. Özellikle güzel kokusu için tapınaklar da tütsü olarak kullanılmıştır. Kekik eski dönemlerde cesaret ve hayranlıkla ilişkilendirilmiştir. Cesaretler ilişkilendirildiği için şövalye kostümlerine motif olarak işlenmiştir. Kekik ilerleyen zamanlarda özellikle 16 yüzyılda sağlık alanında kullanılmaya başlanmıştır. Kekik sağlık alanın da ilk olarak ağız hijyeni ve yaralar için kullanılmıştır. Bunların yanı sıra kekik alkollü içeceklerin ve peynirin tatlandırılması içinde kullanılmıştır.

Kekik, Türk mutfağında da baharat çeşitleri arasında da çok sık tercih edilmektedir. Özellikle sebze yemeklerini tatlandırma da çorba çeşitlerinde, et ve balık yemeklerinde kullanılmaktadır. Yemeklere ayrı bir lezzet katan kekik çok sık tercih edilir. İçerisinde barındırdığı vitaminleri sayesinde kekik çayı çok sık tercih edilmektedir. Boğaz ağrısı, bronşit, gaz, öksürük ve boğaz ağrısı gibi rahatsızlıklara iyi gelen kekik çayını taze kekikten yapabileceğiniz gibi kurutulmuş kekikten de yapabilirsiniz. Kuru ya da taze olması vitamin açısından bir eksikliğe neden olmamaktadır.

Kekik çayının faydalarını şu şekilde sıralayabiliriz
" } ] }