{ "title": "Dağ Kekiği Çayı", "image": "https://www.kekik.gen.tr/images/dag-kekigi-cayi.jpg", "date": "20.01.2024 03:10:16", "author": "ENES ATAY", "article": [ { "article": "Dağ Kekiği Çayı, Uzmanların yapmış olduğu araştırmalar neticesinde dağ kekiği çayının; Boğaz ağrısı, hazımsızlık, öksürük, baş ağrısı ve romatizmal rahatsızlıklar başta olmak üzere birçok hastalığı iyi geldiği tespit edilmiştir. Ayrıca dağ kekiği çayı içinde buldurduğu bileşenleri nedeniyle kişinin mikroplara karşı korunmasını sağlamaktadır. Bununla birlikte mevsiminde toplanan dağ kekikleri kurutularak hazırlanan dağ kekiği oldukça lezzetli bir tada sahiptir. Bu lezzeti sabahları tüketmeniz halinde bilinciniz daha kuvvetli olacağı ve hafızanın açılacağı aşikardır. Özellikle kokusunu ve tadını tam anlamıyla suya veren kekik kişinin içini rahatlatır bir özelliğe sahiptir. Akşam misafirlerinize sunacağınız bu lezzet oldukça güzel bir yapıya sahiptir. Bugün sizlerle dağ kekiği çayının nasıl yapıldığını paylaşacağım.

Dağ Kekiği Çayı Malzemeleri
Dağ Kekiği Çayı Nasıl Yapılır?

Öncelikle taze halde toplanan dağ kekiği sapından ayrılarak ince ince doğranır. Şayet taze kekik bulunmamakta ise 2 kaşık kuru dağ kekiği de olur. Ardından bir demliğin üzerine konulur. Akabinde iki bardaktan biraz fazla sıcak su eklenerek kekiğin 10 15 dakika kadar demlenmesi beklenir. Bu arada kısık ateş de kaynatılmaya devam edilir. Kaynayan dağ kekiği bardağa doldurulduktan sonra isteğe bağlı olarak içerisine şeker atılarak içilir.

Afiyet olsun.
" } ] }